Общинският съвет в Бургас им отказва  Граждани са поискали синята

...
Общинският съвет в Бургас им отказва  Граждани са поискали синята
Коментари Харесай

Граждани искат синята зона в Бургас да е с удължено време и да работи през уикенда

Общинският съвет в Бургас им отказва 

Граждани са поискали синята зона в Бургас да е с удължено време – от 8 до 20 или 21 часа и да работи през уикенда. Това е едно от предложенията, които са постъпили в Общинския съвет на Бургас по отношение на смяната на Наредбата за платено паркиране.

В писмо до локалния парламент дама, която живее в региона на ул. “Пиротска “, е настояла да се промени философията на работа на синята зона, тъй като сега тя не решавала проблеми – през лятото било невероятно паркирането в центъра на града в по-късните часове, както и през уикенда.

Общинският съвет обаче отхвърля предлагането, отбелязвайки, че действието на часовия диапазон 09:00-19:00 от понеделник до петък е оптималният вид, който не постанова фрапантно нарастване на услугата.

В преписката има и друго предложение – зоната за платено паркиране да се ограничи единствено в карето сред ул. “Васил Левски “, ул. „ Цар Симеон “, бул. „ Христо Ботев “ и ЖП гарата. Идеята е отхвърлена, тъй като значи практическо стесняване на синята зона и връщането към остарелия модел, който и преди 15 години създаваше немислим безпорядък, а в този момент с повишения брой коли, ще трансформира паркирането в невъзможна задача.  
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР